shababmenouf
بسم الله الرحمن الرحيم
"ما يلفظ من قول الا لديه رقيب عتيد"


مرحبا بكم فى موقع ومنتديات شباب هندسة منوف

من يواجه اى مشكلة أو لديه طلب أو اى استفسار
برجاء مراسلتنا على البريد الالكترونى
shababmenouf@yahoo.com

ندعوا الله بأن ينال عملنا إعجابكم ورضاكم

لاتنسونا من صالح دعائكم
اخوكم في الله وليد نمرة

shababmenouf


 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 صينية الكوسة بالبشاميل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
eng_aya

avatar

عدد الرسائل : 63
تاريخ التسجيل : 13/08/2009

مُساهمةموضوع: صينية الكوسة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 2:35 am

المقادير:
1 كيلو كوسة
*لحمة مفرومة معصجة
*زيت لتشويح الكوسة
*2 بيضة مضروبة بالشوكة
*ملح وفلفل
*بشاميل
الطريقة:
اولا طريقة البشاميل:
تحمر 2 معلقة كبيرة دقيق ف 2 معلقة كبيرة زيت دون ان يتغير لونه وبعدين نضع الحليب شوية شوية حوالي 2 كوب او الي ان تصلي للسمك المطلوب ويكون حليب دافي
ونقلب بسرعة بسرعة علشان ما يكلكعش
اضع ملح وفلفل وبيضة مضروبة
ثانيا عمل صينية الكوسة بالبشاميل:
نغسل الكوسة وتنجر بالسكينة المشرشرة وتقطع شرائح طويلة وبعدين تتقلي ف الزيت قلي خفيف
ونحطها في مصفة للتخلص من الزيت او علي الورق الماص للدهون
ويمكن سلق شرائح الكوسة ف قليل من الماء والملح وبعدين تنشليها
ندهن الصينية بحوالي معلقة بشاميل ونوزعها كويس وبعدين نرص طبقة من الكوسة نغطي بيها القاع_ تقريبا نص كمية الكوسة
ثم طبقة اللحمة المفرومة"العصاج"
ثم طبقة تانية من الكوسة
تصب طبقة بشاميل علي وش الصينية بحيث نغطي الكوسة
ثم نضع بيضة مخفوقة ع الوجه
وندخلها الفرن متوسط الحرارة لحد وشها ما يحمر


عدل سابقا من قبل eng_aya في الأحد سبتمبر 13, 2009 5:35 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shababmenouf
المدير العام
المدير العام
avatar

عدد الرسائل : 338
تاريخ التسجيل : 02/09/2007

مُساهمةموضوع: رد: صينية الكوسة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 6:33 am


من الاسم بس واضح انها لذيذة

على العموم نجربها ونبلغكم برأينا

وجزاكم الله خيرا

ودعما للموضوع جلبناه لكم مفصل ومدعم بالصور حتى تستفيدوا اكثر تفضلوا :

طريقه عمل صينيه الكوسه بالبشاميل بالصوررر

يلا بينا نبدأ علي طول وقولي ايه رايكم و عجبتكم ولا ايه
مقاديرنا كالاتي :

2 كيلو كوسة مقطعة

نصف كيلو لحم مفرومة

بصلتان كبيرتان

فلفل اخضر

فصين ثوم حسب الرغبة

معلقتين صلصة طماطم كبيرتان

مقدار من الباشاميل (كيلو لبن + كوب دقيق + ملعقتان زبدة وملح وفلفل )

زيت ذرة او زبدة حسب الرغبة

الطريقة

قشرى الكوسة وقطعيها حلقات واغسليها جيداً ثم ضعيها فى حلة او وعاء مع شوية زيت ذرة وشوحيها على النار



وبعد كدة اتركيها مُغطاة فى القدر نفسة مدة عشر دقائق على نار هادئة حتى تلين قليلاً وتستوى ثم ارفعيها وتبليها بالملح والفلفل

الآن حضرى الحشوة بتقطيع البصل قطع صغيرة ثم شوحيها على النار جيداً ثم اضيفى اللحم المفروم ومعاه الفلفل المقطع صغيراً وقلبى واتركيه على النار حتى تمام السوى ثم اضيفى الطماطم وتبلى الحشو بالملح والفلفل


احضرى صينية وادهنيها زيت او زبدة وضعى عليها نصف مقدار الكوسة ثم ضعى عليها طبقة خفيفة من الباشاميل


ثم ضعى طبقة الحشو من فوقها


ثم ضعى عليها الكمية المتبقية من الكوسة


ثم ضعى طبقة الباشاميل فى نهاية الصينية ثم ادخليها بالفرن ولا تنسى تضعى على الوجة القيل من السمن حتى يحمر الوجة الآخر


تترك لتبرد قليلاً ثم تُقدم ساخنة



وبالهنا والشفا


منقووول

وليد نمرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://shababmenouf.ahlamontada.com
م.مصطفى محمود

avatar

عدد الرسائل : 42
تاريخ التسجيل : 21/08/2009

مُساهمةموضوع: صينية الكوسة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 12:16 pm

كفاية كدا يا جماعة انتو جوعتونا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://idontcare.ahlamontada.net/index.htm
eng_aya

avatar

عدد الرسائل : 63
تاريخ التسجيل : 13/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: صينية الكوسة بالبشاميل   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 5:52 pm

يابشمهندس وليد شكلك ناوي تنافسني وتقطع اكل عيشي
طريقتك اجمل من طريقتي وكمان بالصور
لكن عمري ما هستسلم وانتظروا الجديد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينية الكوسة بالبشاميل
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
shababmenouf :: المنتدى العام :: المرأة والمطبخ والأزياء الاسلامية-
انتقل الى: