المقادير
كيلو دقيق
1/8 كيلو سكر بودرة
بيضة +فانيليا
1/2 كيلو سمن
1/2 معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر
الطريقة:
نضرب السمن الاول لوحده كويس
نضع عليه السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقو زي الكريمة ولونهم يبقي ابيض
نضع عليهم البيضة والفانيليا
نضع البيكنج بودر علي الدقيق ونضع الدقيق شوية شوية علي الخليط السابق
الي ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها علي هيئة كور صغيرة ونضع في منتصف كل كرة اما قرنفلة نغرزها ف العجينة مش يبقي باين منها الا الوردة اللي فوق_او نص فستقة_او نص لوزة مقشرة_او ملبسة فضي اللي بتبقي مدورة زي الكرة وناشفة ولونها فضي_او واحدة صنوبر
نرصص الغريبة في الصواني وندخلها الفرن وخلي بالك ان لونها مش هيتغير انتي ابقي بصي عليها من تحت هتلاقي لونها اغمق شوية ومسك نفسه كده خلاص نخرجها من الفرن
ملحوظة :
بمجرد ما تطلع الغريبة من الفرن وهية سخنة تكوني مجهزة سكر بودرة ف مصفاة صغيرة وتروشي السكر البودرة عليها وهية سخنة ف الصينية
عيدكم مبارك